המנוע החשמלי בהחלט לוקח הרבה מהפעילות הגופנית ומהמאמץ הגופני, וזהו למעשה חלק גדול מהמטרה שלשמה פותחו האופניים. בכל זאת אפשר להפיק מהן תרומה לבריאות ולכושר הגופני שלנו, במידה ומשתמשים בהן בצורה מסוימת ויודעים כיצד לרתום את כל היתרונות שלהן גם יחד.
דיווש חובה
קיימים סוגי אופניים חשמליים שבהם המנוע מופעל רק כאשר הרוכב מדווש במקביל. כל עוד הרוכב לא מדווש, המנוע לא פועל. ההכרח הזה בהחלט יכול לעזור לכושר הגופני של הרוכב. באופן הזה, ניתן למעשה ליהנות משני העולמות – גם לנצל את היכולת והתאוצה החשמלית, וגם לתרום תרומה לכושר הגופני ולהרגיש שאנו מדוושים כמו באופניים המסורתיים.
רכיבה בעליות
במקום לנצל את המנוע במיוחד בעליות, ולא משנה באילו אופניים חשמליים מדובר, ניתן לנצל את העליות דווקא בשביל לדווש יותר. ניתן גם במקרה זה לשלב בין רכיבה חשמלית לבין רכיבה אירובית, אך הנקודה המרכזית היא לא להפסיק לדווש בעלייה אלא לנצל אותה עד תום.
אלטרנטיבה לחסרי זמן
אנשים אשר אינם עוסקים בפעילויות גופניות בשגרה, מפאת חוסר רצון או חוסר זמן, יכולים להשתמש באופניים החשמליים כחלופה. שילוב בין דיווש לבין שימוש במונע יעזור להם לא להתאמץ יתר על המידה, אם הם אינם מעוניינים לעשות זאת, אך בכל זאת לעסוק באיזושהי רמה בפעילות גופנית. מי שמשתמשים באופניים החשמליים במקום למשל לנסוע בכלי הרכב הפרטי או בתחבורה הציבורית, יכולים להרוויח מכך גם בכך שישרפו קלוריות וישפרו את הכושר הגופני.
דיווש לסירוגין
בעולם הכושר הגופני נפוץ מאוד הרעיון של אימון HIIT – אימון בעצימות גבוהה שמתרחש לסירוגין – לעיתים נחים ולעיתים עוסקים בפעילות גופנית במאמץ גבוה במיוחד. האופניים החשמליים יכולים לאפשר לנו לנוע בין מנוחה יחסית ושימוש במנוע החשמלי לבין דיווש בעצימות גבוהה. זוהי דרך נוספת לנצל את האופניים הללו, הרי אין חובה להשתמש במנוע שלהם בשום שלב, ותמיד ניתן להשתמש בהם גם כאופניים רגילים לכל דבר.